MOJA “ZELENA” ŠKOLA | WWF

MOJA “ZELENA” ŠKOLAPosted on 05 February 2013
Priključite se akciji "Moja zelena škola"
© Зозуля Ксенія (7 років)
Da li ste zamišljali kako bi izgledala vaša škola da je potpuno u skladu sa prirodom? Da je drugačija, “zelena”, da ne zagađuje okolinu i ulepšava kraj u kojem živite? Zamislite kada bi u školi mogli da promenite sve što vam se ne sviđa i od škole napravite zelenu oazu usred betonske pustinje vašeg grada. 

Vaša škola može da je samo-održiva, da koristi obnovljive izvore energije kao što su sunce ili vetar. Vaša škola može da se na poseban način brine o otpadu, da prečišćava otpadne vode ili reciklira plastiku, metal ili papir. Vaša škola može da bude “najzelenija” škola u zemlji, u vašim željama, mašti ili stvarnosti. Važa škola ovom prilikom može da bude sve ono što vi zamislite.

Možete da razmišljate na bezbroj načina i pokažete nam bezbroj vaših ideja. Ne postoje granice, jer mašta i ljubav prema prirodi ih ne poznaju.

Vaše crteže ili makete možete da nam donesete lično (od 10 do 16 časova) ili pošaljete do kraja februara na sledeću adresu:

WWF - Svetski fond za prirodu
Palmotićeva 17
11 000 Beograd


Odeljenje koje nam pošalje najoriginalniji, najzanimljiviji i pre svega “najzeleniji” predlog, osvojiće jednodnevni izlet u “Specijalni rezervat priode Gornje Podunavlje” i imaće priliku da se upozna sa jedinstvenim čarima prirode ovog zaštićenog područja.


Pokažite nam kako sve to vaša škola može da postane “najzelenija škola”!  Očekujemo vaše predloge."Moja zelena škola" organizovana je kao deo globalne "Arctic Home" inicijative u Srbiji. Tokom februara 2013, WWF je u sradnji sa Coca-Cola Sistemom u Srbiji pokrenuo akciju koja za cilj ima podizanje svesti domaće javnosti o klimatskim promenama, koje drastično utiči na arktički biodiverzitet. Ovu globalnu akciju, pod sloganom „Jedna planeta. Jedan dom. Sačuvajmo ga zajedno“, u Srbiji prati zanimljiva postavka, predavanja i izložba, koju će imati priliku da vide građani Beograda, Novog Sada i Niša. 

U Beogradu je Arctic Home događaj organizovan u periodu od 01. do 14. februara (Kulturni Centar Beograda, Knez Mihajlova 6, od 10 do 20 časova), u Novom Sadu od 15. do 17. februara (prostorije bivšeg kafea Atrijum, Laze Telečkog 2, od 12 do 21 čas), a u Nišu od 22. do 24. februara (Niški kulturni centar, Stanoja Bunuševca BB, od 12 do 21 čas).

Priključite se akciji "Moja zelena škola"
© Зозуля Ксенія (7 років) Enlarge