Predstavljena jedinstvena android aplikacija o eko destinacijama u Srbiji | WWF

Predstavljena jedinstvena android aplikacija o eko destinacijama u SrbijiPosted on 10 September 2013
Portal EcoVirtour
© www.serbiaecotour.rs
Beograd, 10. septembar 2013 – EcoVirtour, jedinstvena android aplikacija o eko destinacijama u Srbiji od danas se može preuzeti besplatno sa internet sajta www.serbiaecotour.rs. Domaći i strani posetioci moći će pomoću nesvakidašnjeg „E-vodiča“ da bolje upoznaju prirodno i kulturno nasleđe Srbije.

Ovo je jedinstvena aplikacija u Srbiji i svetu koja promoviše održivi turizam i omogućava korisnicima da do informacija dođu na brz, efikasan i savremen način. Instaliranjem aplikacije korisnici mogu da se informišu o flori, fauni, aktivnostima, kulturnim znamenitostima, lokalnim proizvodima, stanovništvu i smeštaju. Svaka informacija je potkrepljena mapama i GPS koordinatama uz prateće fotografije koje korisnika mogu odvesti do željenog odredišta.

U aplikaciji su prikazana sledeća zaštićena područja: Nacionalni park Tara, Nacionalni park Kopaonik, Nacionalni park Đerdap, Nacionalni park Fruška Gora, Predeo izuzetnih odlika Vlasina, Spomenik prirode Đavolja varoš, Specijalni rezervati prirode Uvac i Zasavica.

EcoVirtour sajt i aplikacija korisnicima pružaju objedinjenu turističku ponudu. U ponudi su trenutno glavna zaštićena područja naše zemlje, ali ćemo aplikaciju i ubuduće dopunjavati novim destinacijama,“ najavila je Sophie Kekić, menadžer EcoDev Centra za istraživačke i razvojne projekte.

"Eko turizam postaje sve značajniji segment turističkog tržišta i on raste godišnje 15 odsto, što je četiri puta više od običnog turizma", navela je Vera Janković predstavnica sektora za turizam Ministarstva privrede. Ona je takođe dodala da ministarstvo podržava taj projekat i da od njega očekuje povećanje prihoda u turizmu.

Ono što je takođe zanimljivo u ovoj aplikaciji je to da je i lista ponuđenog smeštaja u skladu sa prirodom. Prilikom selekcije bilo je bitno da on ne zagađuje okolinu i da je izgrađen od prirodnih materijala, stoga su najčešće navedeni kampovi i etno smeštaj.

EcoVirtour android aplikacija biće promovisana i na Konferenciji o ekoturizmu i održivom turizmu krajem septembra u Najrobiju, Kenija.

Projekat EcoVirtour podržali su Telenor Fondacija, Sektor za turizam Ministarstva privrede i Turistička organizacija Srbije.


Portal EcoVirtour
© www.serbiaecotour.rs Enlarge