WWF organizovao trening o pisanju projekata za zaposlene u zaštićenim područjima | WWF

Posted on 08 May 2014
Radionica za predstavnike Parkova Dinarskog luka
© WWF
Beograd, 8. april 2014 – U okviru projekta Parkovi Dinarskog luka, WWF je organizovao trodnevni trening o razvoju projekata za zaposlene nacionalnih parkova i parkova prirode. Na treningu je učestvovalo 16 predstavnika iz 12 različitih parkova i četiri zemlje u regionu.

Učesnicu su na primeru razvijanja stvarne projektne ideje za Nacionalni park Đerdap mogli dosta naučiti o razvijanju projektnog predloga, kao i o prijavljivanju za dobijanje sredstava Evropske Unije za sprovođenje projekata.

Usled velikog interesovanja predstavnika parkova prirode u regionu za ovu temu, WWF će organizovati niz ovakvih radionica u svih 8 zemalja obuhvaćenih projektom Parkovi Dinarskog luka. U sklopu ovog projekta, WWF će pružiti podršku parkovima i njihovim partnerima kako bi aplicirali za dobijanje sredstava Evropske Unije za sprovođenje projekata.

Ovakva metodologija je odabrana pošto su 3 od 4 zemlje odakle učesnici dolaze kandidati za članstvo u EU, dok je jedna zemlja već članica. Na taj način se podstiče međunarodna saradnja i povezivanje parkova što je i glavni cilj samog projekta Parkovi Dinarsog luka. Radionica je rezultirala razrađenom projektnom idejom, te je naišla na vrlo pozitivne ocene učesnika.
Radionica za predstavnike Parkova Dinarskog luka
© WWF Enlarge
Radionica za predstavnike zasticenih podrucja u parkovima Dinarskog luka
© WWF Enlarge