Sat za našu planetu 2016WWF - Svetski fond za prirodu, organizuje akciju Sat za našu planetu koja će se održati deseti put u svetu, a osmi put u Srbiji. U subotu 19. marta 2016. godine u 20.30 časova u domovima, školama i poslovnim zgradama, na znamenitim građevinama i spomenicima širom planete, biće isključena svetla na jedan sat – „Sat za našu planetu”. Od nastanka 2007. godine u Sidneju, ova inicijativa je postala globalni pokret u koji se prošle godine uključilo preko 2 milijarde ljudi iz preko 7000 gradova iz 172 zemlje sveta. U Srbiji se 2015. godine ovoj svetskoj akciji pridružio 91 grad i opština, 172 škole i 110 organizacija civilnog društva.

Sat za našu planetu 
je globalna kampanja u koju se uključuju pojedinci, organizacije, institucije i kompanije sa ciljem da pošalju snažnu poruku da je moguće nešto preduzeti  po pitanju ublažavanja posledica klimatskih promena i da je moguće promeniti svoje svakodnevne navike za dobrobit planete i svih nas koji na njoj živimo (više informacija na wwf.rs).

Akciju ove godine podržava Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, Gradska uprava Grada Beograda, Gradska uprava Grada Novog Sada kao i brojne organizacije, kompanije i pojedinci.

Sve informacije o načinu prijavljivanja za Sat za našu planetu 2016 možete pronaći na stranici:  wwf.rs/sat_za_nasu_planetu/prijava/

Detaljnije informacije i zanimljivosti možete da pronađete i na stranicama:
wwf.rs
www.facebook.com/WWFSerbia
twitter.com/WWFinSerbia


Kontakt osoba:
Tijana Stojanović
tstojanovic@wwfdcp.org

+381 (0)69 1030 260
 

Video Sat za našu planetu 2016

PARTNERI/PRIJATELJI/PODRŠKA

 

Saznajte više o klimatskim promenama

Sat za nasu planetu u svetu