Prijava za akciju “Sat za našu planetu“ u toku | WWF

Prijava za akciju “Sat za našu planetu“ u tokuPosted on 09 March 2013
Sat za našu planetu
© WWF
U subotu, 23. marta 2013. godine u 20:30, ponovo se isključuju svetla širom sveta.

Pozivamo vas da nam se pridružite u ovoj globalnoj akciji i tako doprinesete ostvarivanju našeg zajedničkog cilja – budućnosti u kojoj živimo u skladu sa prirodom.

„Sat za našu planetu“ (Earth Hour) je nastao 2007. godine u Sidneju (Australija) u organizaciji WWF-Svetskog fonda za prirodu, kao podrška inicijativi protiv klimatskih promena. Pokazavši stav povodom neracionalne potrošnje električne energije i emisije CO2, dva miliona ljudi i više od 2000 kompanija isključilo je svetlo na sat vremena.

U međuvremenu, “Sat za našu planetu” je postao najveća svetska globalna akcija u kojoj milioni ljudi, kao i brojne institucije, kompanije i mnoge organizacije, gase svetlo na sat vremena, a dekorativne rasvete su isključene i na zdanjima kao što su Zabranjeni grad u Pekingu, Ajfelov toranj u Parizu, Bakingemska palata u Londonu, zgrada opere u Sidneju, čuveni most Golden Gate i mnogi drugi.

Ove godine idemo još dalje... 23. marta 2013. godine, Satu za našu planetu će se priključiti više stotina miliona ljudi, u preko 7000 gradova širom sveta. Osim poziva pojedincima, institucijama, organizacijama i kompanijama da isključe svetlo, cilj nam je da ljude angažujemo da razmišljaju i delaju i nakon ovih sat vremena.

Sat vremena nije dovoljno da zaista promenimo stvari.
Svaki sat je Sat za našu planetu.

Promotivni materijal koji možete videti na navedenom linku ćemo vam dostaviti na željenu adresu.
http://wwf.panda.org/sr/sat_za_nasu_planetu_2013/materijali/

Radio reklamu i TV spot u trajanju od 30 sekundi na srpskom jeziku možete da preuzmete na:
http://wwf.panda.org/sr/sat_za_nasu_planetu_2013/materijali/


Kontakt osoba:
Sonja Bađura, E-mail: sbadjura@wwfdcp.org, Tel: +381 11 3349479
Sat za našu planetu
© WWF Enlarge

Preuzimanje s interneta