WWF i Spajdermen ujedinjuju snage | WWF

WWF i Spajdermen ujedinjuju snagePosted on 13 February 2014
Spajdermen i WWF ujedinjuju snage u Satu za nasu planetu
© Earth Hour
Beograd, 13. februar 2014 - Najvećoj globalnoj volonterskoj inicijativi “Sat za našu planetu” (u organizaciji WWF-a) ove godine će se pridružiti i Spajdermen kao prvi superheroj ambasador. Zajedničkim snagama, Spajdermen i WWF će motivisati pojedince da postanu superheroji u spašavanju planete.

Partnerstvo su najavlili Endi Ridli, osnivač inicijative “Sat za našu planetu” i Džef Blejk, direktor marketinga i distribucije pri Sony Pictures Entertainment povodom ovogodišnjeg lansiranja kampanje, koja će se održati 29. marta u 20.30 časova. Tom prilikom predstavljena je i nova platforma Earth Hour Blue koja će pojedincima širom sveta omogućiti da sami iniciraju projekte u oblasti zaštite prirode, kao i da prikupe sredstva za njih.

Ove godine, uz heroja dugo očekivanog filma Neverovatni Spajdermen 2, “Satu za našu planetu” su se pridružile i zvezde filma Endru Garfild, Ema Stoun, Džejmi Foks, kao i reditelj Mark Veb.

“Ponosan sam što je Spajdermen prvi superheroj ambasador jer na taj način pokazujemo da svi mi možemo biti superheroji kada postanemo svesni svojih moći”, izjavio je Endru Garfild, koji igra Spajdermena u predstojećem nastavku filma. “Sat za našu planetu“ je pokret koji je ostvario veliki uticaj širom sveta, zamislite samo šta možemo da uradimo sada kad je Spajdermen na našoj strani.”

“Nismo ni sanjali da će Sat za našu planetu imati ovakve rezultate. Sada kad imamo Spajdermena, nadamo se da ćemo motivisati još pojedinaca da postanu superheroji planete i podrže projekte i kampanje širom sveta”, smatra Endi Ridli, direktor i osnivač Sata za našu planetu pri WWF-u.

“Veoma sam ponosan što Neverovatni Spajdermen 2 ima nizak ekološki otisak. Mi smo se obavezali da budemo eko-svesni tokom produkcije, a učešće u Satu za našu planetu predstavlja krunu tog uspeha”, izjavio je Džef Blejk.

Sat za našu planetu prerastao je u inicijativu u kojoj učestvuje stotine miliona ljudi širom sveta u preko 7000 gradova, iz 152 države. Pored gašenja svetala, ove godine će svako moći da se uključi u kampanju putem društvenih mreža i tako podrži brojne globalne kampanje WWF-a.

Sat za našu planetu i Spajdermen nas podsećaju na to da svako može biti superheroj planete, uključite se i vi: wwf.panda.org/serbia

Dodatni materijal:
Video materijal – Sat za našu planetu i Spajdermen
www.earthhour.org/spiderman

Fotografije sa prrethodnih događaja u Srbiji:
www.facebook.com/WWFSerbia/photos_albums

Učesnici se mogu uključiti u akciji putem društvenih mreža uz korišćenje “hashtaga” #SatZaNasuPlanetu, #SpiderMan, #EarthHour
Spajdermen i WWF ujedinjuju snage u Satu za nasu planetu
© Earth Hour Enlarge