Premijera filma - GLOBALNA PREMIJERA: „ERA GLUPIH“ (The Age of Stupid) | WWF

Premijera filma - GLOBALNA PREMIJERA: „ERA GLUPIH“ (The Age of Stupid)Posted on 08 October 2009
Severe droughts might double in South-Asia over the coming years.
© WWF / Roger LeGUEN
Manifestacija: svetska i globalna premijera filma „The Age of Stupid“ – „Era Glupih“ u Beogradu (glavni događaj) i prikazivanje filma posle premijere u velikom broju gradova Srbije

Vreme: 22-09-2009., 20:30h
Mesto: Kalemegdanska tvrđava – Košarkaški tereni KK „Partizan“

Srbija će biti u globalnom paketu „pametnih ljudi“, a premijera će biti u 45 zemalja sveta.

Premijera: Cilj globalne premijere filma „The Age of Stupid“ – „Era Glupih“ je da postane najveća premijera koja je ikada održana u svetu istovremeno (22.septembar) i na taj način skrene pažnju svetske javnosti i, pre svega, donosioca odluka na odgovornost koju imamo prema sredini u kojoj živimo i opasnostima koje joj prete (klimatske promene i globalno zagrevanje).

U Srbiji će se održati premijera filma 22.Septembra (utorak), sa početkom u 20h (početak programa), na terenima KK Partizan na Kalemegdanu. Pripremu događaja prati niz povezanih akcija (javni događaji i uključivanje javnih ličnosti, medijska promocija, online kampanja) koji imaju cilj da okupe što veći broj ljudi na premijeri filma, kao i da se poruka o opasnosti u kojoj se nalazi planeta prenese što većem broju ljudi.


O FILMU:

„The Age of Stupid” je film u trajanju od 90 minuta, sa glavnom temom o klimatskim promenama, i šta nam donosi budućnost po svim prognozama, utemeljenim naučnim činjenicama.

Glavna uloga - oskarom nominovani Pete Postlethwaite (“In The Name of the Father”, “Brassed Off”) glumi čoveka koji živi sam u opustošenom i razorenom svetu 2055, gledajući u elektronske arhive koje datiraju iz 2007. i neprestano pita sebe: - Zašto nismo sprečili klimatske promene kada smo imali šansu?
Sam film ima podršku i jasne preporuke za prikazivanje od strane Evropske komisije i drugih relevantnih institucija, kao odličan instrument podizanja svesti javnosti, inicijalna kapisla u promeni ponašanja i priključenja globalnom pokretu za ostvarivanje ciljeva i lobiranju za potpisivanje Dekleracije u Kopenhagenu.
Severe droughts might double in South-Asia over the coming years.
© WWF / Roger LeGUEN Enlarge