Klimatske promene u fokusu | WWF

Posted on 30 November 2009
Age of stupid
© www.ageofstupid.net
U okviru aktivnosti usmerenih na podizanje svesti javnosti na važnost problema klimatskih promena, pred Konferenciju Ujedinjenih Nacija u Kopenhagenu (07-18.12), dokumentarno igrani film „Era glupih“, koji tretira ovu temu će biti prikazan u Beogradu. Grupa nevladinih organizacija koje organizuju prikazivanja filma „Era Glupih“, najavljuje besplatne projekcije za sve građane u sledećim opštinama:

Zvezdara 02.12. u 19h, Velika sala Skupštine opštine, Bulevar Kralja Aleksandra 77, I sprat

Rakovica
02.12. u 18h, Sala Kulturnog centra, Miška Kranjca 7, Rakovica

Palilula 03.12. u 18h, Velika sala Skupštine opštine , Takovska 12, I sprat

Savski Venac 03.12. u 11h, Svečana Sala Skupštine opštine, Kneza Miloša 69

Mladenovac 03.12. u 18h, Velika sala skupštine opštine u prizemlju, Janka Katića 6, Mladenovac

Vračar 04.12.09. u 18h Sala Skupštine opštine, Njegoševa 77

Stari Grad
07.12 u 18h, Sala Skupštine opštine, Makedonska 42

Obrenovac 07.12. u 20h, Sportsko kulturni centar, bioskopska sala, Kralja Aleksandra 63, Obrenovac

Lazarevac
08.12. u 19h, Sala Skupštine opštine, Karađorđeva 42, Lazarevac

Čukarica 09.12. u 19:30, Bioskop Roda II, Palas Šumadija, Turgenjevljeva 5, Čukarica

Posle projekcije (film traje 92 minuta) uslediće kratak razgovor predstavnika nevladinih organizacija sa publikom o utiscima, problemima zaštite životne sredine na području opština i u Beogradu, kao i o predstojećoj Konferenciji UN-a o klimatskim promenama u Kopenhagenu.

Prikazivanja će pratiti i elektronska anketa za sve građane Beograda i Srbije, pod nazivom „Zeleni Monitor“, koja ima za cilj da istraži stavove građana o stanju životne sredine i načinima „buđenja“ građanskog aktivizma na ovom polju. Anketa se može popuniti na linku: http://www.tvojstav.com/zelenimonitor

Prikazivanja se realizuju u saradnji sa beogradskim opštinama i nevladinim organizacijama u Beogradu, odnosno Ministarstvom životne sredine i prostornog planiranja Republike Srbije, Sekretarijatom za zaštitu životne sredine Grada Beograda i Agencijom za saradnju sa nevladinim organizacijama i evropsku harmonizaciju Grada Beograda.

Age of stupid