Počinju prijave za „WWF akademiju za prirodu“ | WWF

Počinju prijave za „WWF akademiju za prirodu“Posted on 26 May 2016
Učenici na akademiji
© Lukas Ilgner
Dragi nastavnici, veliko nam je zadovoljstvo da Vas i vaše učenike pozovemo da učestvujete u „WWF akademiji za prirodu” koju organizujemo u istraživačkoj stanici Petnica od 18. do 22. oktobra 2016. godine. „WWF akademija za prirodu” osmišljena je sa ciljem da uključi nastavnike i učenike osnovnih i srednjih škola u aktivnu i kreativnu zaštitu prirode čiji smo svi deo. Učesnici akademije postaju ambasadori zaštićenih područja i dobijaju važnu ulogu u radu sa upravljačem zaštićenog područja, sa kojim zajedno rade na promociji svih prirodnih i kulturnih vrednosti.
Tokom pohađanja akademije, vi i vaši učenici naučićete kako da osmislite i sprovedete zanimljive školske projekte na temu zaštite prirode. Nova znanja, veštine i interaktivan način rada pomoćiće vam da zajedno sa učenicima smislite ideju, razvijete plan aktivnosti i formirate tim, podstičući kreativnosti i inovativnost. Vi i vaši učenici postajete ambasadori zaštićenog područja čije prirodne i kulturne vrednosti promovišete u saradnji sa upravljačem zaštićenog područja. Svaka škola koja bude odabrana da učestvuje u akademiji dobiće simboličnu novčanu podršku za realizaciju projekta.
„WWF akademija za prirodu” uključuje zaštićena područja u svoj program, i to nacionalni park Tara, nacionalni park Fruška gora, nacionalni park Đerdap, specijalni rezervat prirode Gornje Podunavlje i predeo izuzetnih odlika Avala.
Program akademije obuhvatiće teme poput: Zaštićena područja – njihov značaj za ljude i prirodu; ekološki otisak – životni stil i uticaj ljudi na prirodu i aktivno učešće građana u očuvanju prirode - budite aktivni i motivišite druge.
 „WWF akademija za prirodu” uključuje sledeće aktivnosti:
• pohađanje WWF akademije u istraživačkoj stanici Petnica, 18-22. oktobar 2016. godine;
• osmišljavanje i sprovođenje školskog projekta tokom školske 2016/2017. godine;
• završni događaj u jednom od zaštićenih područja u Srbiji, jun 2017. godine;
• podrška nastavnicima tokom cele školske godine
• učenici postaju ambasadori zaštićenog područja, promovišu njegove prirodne i kulturne vrednosti;
• organizovanje najmanje jednog odlaska u zaštićeno područje i jedne posete upravljača zaštićenog područja školi.
Za više informacija i prijavni formular preuzmite PDF dokument pod nazivom „Poziv za skole - WWF akademija za prirodu“ koji je okačen na našem sajtu.
Učenici na akademiji
© Lukas Ilgner Enlarge
WWF akademija
© Lukas Ilgner Enlarge
WWF akademija
© Ranko Milanović Enlarge