KidHub organizuje drugi Globalni dečji DIZAJNATON u Beogradu | WWF

KidHub organizuje drugi Globalni dečji DIZAJNATON u BeograduPosted on 10 October 2019
Designathon 2019 u Beogradu
© Tijana Petrović
Beograd, 10. oktobar 2019. godine –  U subotu, 16. novembra, od 10 do 18 sati, osnovci od 9 do 13 godina, dizajniraće kreativna ekološka rešenja na temu „Hrana i klimatske promene” pomoću novih tehnologija u prostorijama Nove Iskre (Cara Uroša 18), u organizaciji KidHub-a.

Prijave za besplatni Globalni Dizajnaton su otvorene do 7. novembra, a roditelji dece koja žele da učestvuju u ovom jedinstvenom takmičenju, potrebno je da popune upitnik koji mogu pronaći na ovom linku https://forms.gle/Wmu7UzLqU4Za8umT9. Dodatne informacije se mogu dobiti na 064 138 96 16 ili na office@kidhub.rs

„Globalni Dečji dizajn maraton – Dizajnaton“ (Global Children’s Designathon) ove godine istovremeno se dešava u 40 zemalja, a ove godine će se drugi put održati i u Beogradu. Među 1200 mališana iz čitavog sveta, ovog puta naći će se i tridesetoro dece iz Srbije.

Na ovom takmičenju, deca će raditi u malim timovima i svoja rešenja kreirati pomoću elektro-komponenti, programiranja sa Micro:bit-om uz upotrebu i različitih kreativnih materijala, a sa njima će raditi edukatori iz oblasti dizajna,  ekologije i održivog razvoja i novih tehnologija.

Takmičenje se odvija u skladu sa jedinstvenom mejker metodologijom Dizajnatona, koja decu širom sveta priprema da dizajniraju budućnost, učeći ih da koriste svoju kreativnost i nove tehnologije. Po završetku Dizajnatona, deca će svoja rešenja imati priliku da predstave pred stručnim žirijem koji čine osobe iz sveta obrazovanja, održivog razvoja, društvenog preduzetništva, IT sektora i medija, nakon čega će biti nagrađena tri najbolja eko rešenja.

Designathon Works Ⓡ je mejker edukativni program iz Holandije koji podstiče razvoj preduzetničkih veština dece uzrasta od 7 do 18 godina s ciljem kreiranja inovativnih ekoloških rešenja strukturisanih oko UN globalnih ciljeva održivog razvoja pomoću novih tehnologija.

Donator događaja je WWF Adria - Serbia, a realizuje se u saradnji sa Ambasadom Kraljevine Švedske, Coca Cola Hellenic, Kreativni centar, Dexy Co, Nova Iskra, Centrom za razvoj kulture dečjih prava C31, JCI Beograd i uz podršku Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj.
___
KIDHUB - dečji hab posvećen je osnaživanju kreativnog potencijala dece od 7 do 18 godina i unapređenju zapošljivosti mladih kroz inovativne obrazovne programe koji integrišu IT, STEAM (nauku, tehnologiju, umetnost, matematiku), mejker obrazovanje, dizajn, socijalne inovacije i kreativno preduzetništvo. KidHub je takođe deo globalne edukativne mreže Designathon WorksⓇ. Više o nama pogledajte ovde www.kidhub.rs 

Kontakt osoba: Tijana Jovanović Petrović, 064 138 96 16, office@kidhub.rs
 
Designathon 2019 u Beogradu
© Tijana Petrović Enlarge
Osnovci će dizajnirati kreativna ekološka rešenja na temu „Hrana i klimatske promene.
© Tijana Petrović Enlarge